Мека зима с бебо Крем срещу суха кожапри студ и вятър

Зимата има своето очарование, като всеки сезон, но за бебешката кожа тя е сериозно изпитание. От една страна, въздухът в дома често се изсушава, особено ако се отопляваме с климатици. От друга, при излизане навън кожата по личицето на бебето се излага на студа. Това налага да помислим сериозно за нейната защита срещу неблагоприятните условия.

Повечето кремове, които защитават бебешката кожа при студ и вятър, имат гъста и тежка консистенция, плътни са и се разнасят сравнително трудно, като при това попиват бавно и често са мазни. Те трябва да създават изолация на кожата и чисто психологически я свързваме с усещането за богат на мазнини и плътен крем. Повечето майки със суха кожа вероятно ще потвърдят, че търсят това усещане в тяхната козметика. Усещането обаче не е равнозначно на реална полза. Днес козметичната индустрия е напреднала в такава степен, че ни позволява да заложим на умни съставки, които отговарят напълно на нуждите на бебешката кожа през зимата, без тромавото усещане от морално остарелите формули.

Бебо крем срещу суха кожа при студ и вятър беше разработен в отговор на питанията на много родители, наши клиенти. През студеното време от годината, кожата на бебето и малкото дете има нужда от допълнителна подкрепа, защото нейната уязвимост я прави по-податлива на сухота, раздразване и възпаления. В повърхностния слой на кожата се съдържат специални мазнини, които имат за задача да я предпазват от прекомерно изпаряване на водата в нея, което би довело до дехидратация. В топлото време, от по-високата температура на околната среда тези кожни мазнини се поддържат в течно състояние без проблем. При ниски температури обаче, те имат склонност да се сгъстяват, по подобие на кокосовото масло, което през лятото е течно на стайна температура, но в хладилника стяга и се втвърдява много бързо. Ако подобно нещо се случи и с кожните ни мазнини, това означава понижена бариерна функция, загуба на вода и в резултат – суха и опъната кожа. Тялото има свои механизми за контрол над този процес, но при бебето и малкото дете те не са напълно развити, а и дори възрастните често страдаме от този проблем през зимата. При това положение, подкрепата за кожата чрез правилно подбрана козметика е много важна за нормалното ѝ функциониране.

А правилната грижа в случая е бебо Kрем срещу суха кожа при студ и вятър. Фосфолипидният комплекс е ключовата съставка, която е отговорна за запазването на кожната бариера здрава и устойчива, а в допълнение сме включили и действието на две важни съставки – сусамово масло и стеарин. Сусамовото масло е богато на есенциални омега 6 мастни киселини, които спомагат да се поддържат кожните мазнини в течно състояние, защото не се втвърдяват при ниски температури. Маслото съдържа още витамин Е и лигнани, които имат антиоксидантен и противовъзпалителен ефект. То проявява и антибактериални свойства. Това го прави много полезно за омекотяване на кожата и предпазване от раздразнения и възпаления, вследствие на ниските температури. Стеаринът е част от състава на много масла. Съдържа се главно в кокосовото, какаовото и масло от ший. Той се състои от стеаринова киселина и глицерин. Стеариновата киселина е мастна киселина (тоест, съдържа се в маслата) и е също важна съставна част от мазнините на повърхностния слой на кожата. Ползата от стеарина в случая е създаването на предпазен слой, който не позволява излишна загуба на вода. Благодарение на екстракта от невен, който е основна съставка на продуктите ни, кожата на бебето и малкото дете е допълнително снабдена с антиоксиданти, противовъзпалителни и възстановяващи активни вещества. Екстракт от невен, фосфолипиден комплекс, сусамово масло и стеарин – една симфония от натурални съставки, благодарение на които тази зима кожата на Вашето малко съкровище ще бъде здрава, подхранена и хидратирана!

Бебо Крем срещу суха кожа при студ и вятър се отличава с козметично елегантна консистенция, която позволява бързо и лесно нанасяне, бързо попиване без мазна следа и ефективна защита за всички открити части от телцето на Вашето бебе. Може да се използва и като зимна версия на крема против кожни раздразнения. Нанасяйте го по личицето, ръчичките, кожните гънки не само преди излизане, а и вкъщи като ежедневна грижа, ако кожата на бебето се изсушава от климатика. По мои лични впечатления е и чудесен крем за ръце за възрастни при суха кожа през зимата. Попива без да лепне и ми оставя много нежно пудрено усещане, кожата е овлажнена, подхранена и гладка. Този продукт е като ласка в студеното време, която може да бъде споделена с удоволствие от бебе и мама.

Прогнозата за тази зима –мека с бебо Крем срещу суха кожа при студ и вятър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *