Топ съставката в продуктите на бебо – фосфолипидният комплекс

Фосфолипидите са мастни вещества, незаменими за човешкия организъм. Те изграждат липидната мембрана на клетката, която поддържа нейната цялост и отговаря за комуникацията й с околната среда. Причините природата да избере фосфолипидите за тези цели, са уникалната им структура и свойства. Същите свойства обясняват ползите от влагането им козметичната серия бебо.

Фосфолипидите постъпват в организма с мазнините от храната. Най-известният им представител е лецитинът.

Те се съдържат естествено в защитното вещество, което покрива кожата на бебето при раждането – верникс казеоза. Майчиното мляко също съдържа до 2% фосфолипиди.
Както се вижда, те са неизменна част от нас още от раждането.

Едно специално качество на фосфолипидите е тяхната организация в среда, съдържаща вода. Техните частици се състоят от „глава“, която е водолюбива, и две „опашки“, които са водоотблъскващи. В среда, съдържаща вода, „главата“ се обръща към водата, а „опашките“ се обръщат една към друга. Така се образува двоен мастен слой с много слаба пропускливост, който играе ролята на чудесна изолация. Мастните вещества в нашия епидермис са организирани в множество такива слоеве. Целта на тази организация е повърхността на кожата ни да бъде труднодостъпна за вредни вещества и микроби от външната среда, а в същото време да не може водата в нея да се изпарява лесно. Получената бариера пази кожата ни от изсушаване и възпалителни реакции, без да пречи на естествените й процеси.

При раждането си бебето е защитено от верникса по подобен начин, заради съдържащите се в него фосфолипиди. Понастоящем в много страни се практикува оставяне на верникса първите дни след раждането и дори Световната здравна организация препоръчва къпането на новороденото да се отложи с 24 часа при нормални условия. След като обаче верниксът бъде отстранен, бебешката кожа остава незащитена, защото нейните мастни и потни жлези все още са недоразвити. Това означава недоразвита кожна бариера и по-голяма уязвимост към изсушаване и раздразнения. Точно тук идва ролята на фосфолипидния комплекс, вложен в продуктите на бебо.

Нанесен по кожата, той образува предпазен филм по нейната повърхност, който напълно имитира естествената й защита. Една част от него попива и в дълбочина.

Ползите за кожата на бебето са:
• укрепване и запазване на кожната бариера
• защита срещу дехидратация и кожни раздразнения
• отлична кожна поносимост
• незабавно попиване на продукта
• усещане за неповторим бебо комфорт

Фосфолипидният комплекс в нашите продукти е натурална съставка, извлечена от соя. Производство е на канадската фирма Lucas Meyer, пионер в областта на фосфолипидите за козметични приложения и многократен носител на първи награди от най-престижните международни изложения. Всички съставки в продуктите ни са подбрани с внимание и грижа, но фосфолипидният комплекс ни превръща в бебешка серия без аналог на пазара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *