Публикации

5 причини да използвате силата на кислорода за премахване на петна

Какво представлява водородният пероксид?

Водородният пероксид е водна молекула с един допълнителен кислороден атом. Именно този допълнителен кислород прави продукта мощен окислител и допринася за свойството му да разгражда други съединения. Формула с изключително добра ефикасност при отстраняване на петна и миризми от текстила. Едновременно с това осигурява и дезинфекция, убивайки широк спектър от бактерии, дрожди, гъбички, вируси и спори.

Огромно предимство на водородния пероксид е разлагането на съединението до кислород и вода. Това го прави чудесно решение от екологична гледна точка. Така осигуряваме здравословна грижа за семейството с любов към околната среда.

  1. Висока ефективност срещу различни видове петна

Кислородът е изключително ефективен за премахване на петна от протеини, както и петна на растителна основа. Справя се чудесно и с третирането на замърсявания от кръв, плодове и зеленчуци, както и пренесени при прането багрила.

За да третирате петното, напръскайте малко количество Спрей за петна бебо върху петното. Оставете го да подейства 10 минути (но не повече) и изперете дрехата както обикновено.

  1. Премахва лошите миризми от дрехите

Кислородът премахва успешно лошата миризма от тъканите без да го маскира с друг аромат. Просто напръскайте текстила, изчакайте да подейства 10 минути и изперете с течен перилен препарат бебо. На финала ще имате дрешка, готова да попие опияняващия аромат на бебе без следа от други миризми.

  1. Има мек избелващ ефект

Пожълтяване на дрехи или посивяване на тъканта? Забравете за агресивните избелващи препарати на хлорна основа. Кислородът има мек избелващ ефект без неприятна миризма и агресивно въздействие върху кожата.

  1. Докато чистите петната от дрехите, ще почистите и дезинфекцирате пералнята си

В пералната машина често се появява неприятна миризма. Обикновено причинители са образуваните мухъл и плесен върху остатъците от перилен препарат и омекотител, останали в барабана и върху гумените уплътнения на вратите.

Кислородът в препарата за петна бебо, с който са третирани дрехите, ще почисти и дезинфекцира и пералната машина. Ако миризмата е упорита, напръскайте вътрешността на пералнята и пуснете цикъл на изпиране с гореща вода.

  1. Подходящ е за отстраняване на петна от цветни дрехи

Заради мекото си действие, кислородът е подходящ за отстраняване на петна от текстил без да влияе негативно върху цветовете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *