Показване на 9 резултата

Покажи 9 12 18 24

Деликатната бебешка кожа

Бебешката кожа има с 30% по-тънък рогов слой и с 20% по-тънък епидермис от тези на зрялата кожа.

Разликите в структурата и състава на бебешката и на зрялата кожа водят до разлики във функцията на кожната бариера. Една от основните е трансепидермалната загуба на вода (отдаването на течности през кожата), чийто процент при бебешката кожа е значително по-висок. Така че, въпреки че външният слой на тялото на кърмачето е в състояние да абсорбира повече вода от кожата на възрастните, той губи вода с по-бързи темпове. Това е и причината бебешката кожа да бъде по-склонна към сухота и с по-голяма шанс за развитие на раздразнения и инфекции. 

Кожата обикновено се приема като проблем на естетиката, не на медицината. Истината обаче е, че кожата е много пряко свързана със здравето на целия организъм. Всъщност, тя се счита за първото ниво на защита на вродената имунна система. Вроденият имунен отговор на кожата е незабавен и не зависи от имунологичната памет.

Защитната си функция кожата изпълнява благодарение на противовъзпалителни цитокини и хемокини, липидни и протеинови съставки, антиген-представящи клетки и механична бариерна функция. Богатата мрежа от свързани с кожата имунни клетки управлява защитата срещу патогенни микроорганизми, реагира на промените в околната среда и изпълнява основни хомеостатични функции, осигуряващи оптимално функциониране на организма. 

Ето защо бебешката кожа е по-уязвима към околната среда от кожата на възрастните и се нуждае от повече грижа с качествени козметични продукти, за да се намали риска от поява на суха кожа и състояния като атопичен дерматит, памперс дерматит и инфекции.

Кожната бариера

БЕБО Е ЕКСПЕРТЪТ В ПОДДЪРЖАНЕ НА ЗДРАВЕТО НА КОЖНАТА БАРИЕРА 

Кожата е границата ни с околния свят. Тя едновременно ни защитава и пропуска вещества отвътре навън и отвън навътре. Бариерната функция на кожата осъществява контрола над това преминаване на вещества. При нормална кожна бариера изпаряването на вода от кожата става бавно и контролирано. При нарушена кожна бариера бързо се изпарява голямо количество вода и кожата се дехидратира. При нормална бариера вредните вещества и частици от външния свят като алергени, прахови частици и патогени не могат лесно да проникнат в кожата. Когато бариерата е нарушена, те успяват да проникнат в дълбочина и да предизвикат дразнене, алергии, оксидативен стрес и възпаления.

Използването на качествена козметика за бебета, която да хидратира в дълбочина и да заздрави естествената кожна бариера, е най-добрият начин за подпомагане здравето на кожата на бебетата и децата. 

Натурална бебешка козметика бебо

НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА, ПОДХОДЯЩА ОТ ПЪРВИЯ ДЕН НА РАЖДАНЕТО НА ВАШЕТО ДЕТЕ

Българската натурална козметична линия бебо на базата на невен осигурява нежна грижа за деликатната кожа на най-малките. Собствени формули, разработени от експертен екип на бебо в съответствие с последните научни проучвания на нуждите на бебешката кожа, консултирани с дерматолози, педиатри и акушерки. Създадени да възстановяват и поддържат нормалната бариерна функция на кожата и да предотвратяват появата на раздразнения и дерматити. 

Кожата на кърмачето до около 3-тата година е незряла. Роговият слой и епидермисът все още са значително по-тънки отколкото ще бъдат с порастването на детето, а чувствителността към нанесени върху кожата вещества и излагането на слънце - по-висока. 

Бебешката козметика за новородено е създадени от безопасни съставки без съдържание на SLS, SLES, феноксиетанол, парабени, фталати, деривати на петролни продукти, животински продукти, алергени и синтетични аромати. Тяхното ефектнивно действие и естествен произход запазват здравето на кожата и предотвратяват появата на дерматити. 

Над 98% от съставките в козметичните продукти са с естествен произход.
До 2% съставки с висока толерантност, които нямат натурална алтернатива.

В КОЗМЕТИКАТА БЕБО ТРАДИЦИЯТА СРЕЩА ИНОВАЦИЯТА

Невен от контролирано производство в България се грижи да успокоява кожата. Иновативните естествени фосфолипиди създават полупропусклив филм, който имитира напълно работата на нормалната бариерна функция – контролирано изпарение на малка част от водата и запазване на нормалната кожна хидратация. 

Грижа нежна като прегръдката на мама. С усещане за мекота, свежест и оптимална хидратация. Без добавени аромати защото не открихме по-добър от естествения аромат на бебето. 

При нас ще откриете цялата гама бебешки продукти за ежедневната хигиена на вашето малко съкровище. Бебешки шампоан за честа употреба, бебешки лосиони, кремове и комплекти козметика за новородено. Поръчайте онлайн бебешка козметика на топ цени и се възползвайте от нашата бърза доставка. 

Защита от слънцето

Съзряването на бебешката кожа е процес, за който е необходимо време. Образуването на меланин (кожният пигмент, който помага за абсорбирането на слънчевите лъчи) е част от този процес. Това означава, че в първите месеци след раждането, малкото човече е подложено на изключително висок риск от слънчево изгаряне. При това, слънчевото изгаряне при бебетата има ефекта върху кожата на изгаряне с гореща вода. 

Единственият начин да защитите бебето от слънчево изгаряне, е да избягвате излагането му на пряка слънчева светлина, особено в най-топлите части на деня между 11.00 и 17.00 ч. Ако все пак се налага да излизате в този времеви диапазон, обличайте бебето с леки светли дрехи, които покриват ръчичките и крачетата. Дори на сянка, откритите участъци от кожата на бебето трябва да бъдат защитени с качествен и надежден слънцезащитен крем за бебе. 

Нека напомним, че и при децата, и при възрастните, слънцезащитните продукти се използват не само на плажа, но и в градска среда - при разходка и игра на открито. Правилото за нанасяне на нов слой слънцезащита на откритите части от тялото на всеки поне 2 часа важи и тук.

Изберете широкоспектърна слънцезащита с висока водоустойчивост. Това означава, че продуктът трябва да предпазва и от двата вида UV лъчи.
UVB лъчите проникват в по-горния слой на кожата, епидермиса, където причиняват кожно изгаряне и директно увреждане на клетъчната ДНК. Това може да причини мутации и рак на кожата.
UVA лъчите проникват в по-дълбоките слоеве, където причиняват оксидативен стрес. Той води до постепенно увреждане на клетъчните протеини и липиди, в резултат на което настъпват кожни увреждания, които също повишават риска от рак на кожата. UVA лъчите са по-малко опасни, но при често и продължително излагане на слънце и двата вида лъчи носят сериозни рискове, което налага необходимостта от прилагане на слънцезащитни продукти с широкоспектърно действие.

Вложените в крема на бебо слънцезащитни филтри дават най-добрата съществуваща към момента защита, сравнима с тази на цинковия оксид и титаниевия диоксид, но без неприятната трайната бяла следа.

В слънцезащитната серия бебо ще откриете продукти, подходящи както за бебето и детето, така и за цялото семейство. Не пропускайте да хидратирате кожата си след излагане на слънце. 

Често задавани въпроси

Каква бебешка козметика да изберем?
  1. За грижа за бебешката кожа избирайте продукти, които отговаря на нейните специфични нужди. Натуралният състав и нежното действие са задължителни, но ефективността на формулата на продукта е ключова, за да бъдете сигурни, че той ще предостави грижата, от която се нуждае кожата на вашето малко съкровище.
    Четете етикета и изберете продукти с максимално натурален състав без съдъръжание на  парабени, алергени, синтетични аромати, оцветители и фталати. 

Козметиката бебо е със съдържание на над 98% натурални съставки и до 2% съставки с висока толерантност, които нямат натурална алтернатива. 

Кожата на децата в различни точки на света е различна и формулата на продукта трябва да бъде съобразена с това. Избирайте формули, 

Избирайте продукти със собствена формула, а не адаптирана такава. Така ще бъдете сигурни, че 

Не подценявайте консистенцията на козметичния продукт. Бебенцата не обичат да стоят дълго време голи. Затова избирайте козметични продукти, които са лесни за нанасяне и попиват бързо. 

Важна е и опаковката, така че пробвайте комфорта на употреба на продукта с една ръка докато другата е заета с бебенцето.

Ароматът е важен при избора на козметика. В нашите продукти разчитаме на лекия естествен аромат на вложените растения без да добавяме изкуствен. Така и не успяхме да открием по-опияняващ от естествения мирис на бебето. 

Ако все още се колебаете – попитайте своята акушерка каква бебешка козметика да изберете. Ние знаем отговора! бебо е първият избор на акушерките в над 45 от неонатологичните отделения в страната.

Кои са съставките, които е добре да присъстват в бебешката козметика?

Съставки с растителен произход според специфичните нужди на кожата. Максимално нежни към кожата, но съчетани по начин, който да осигурява ефективно действие към заздравяване на кожната бариера.
Основната съставка в бебешката козметика бебо е невенът. Добит от контролирано производство в България, осигурен с минимален транспорт за спестяване на вредни емисии. 

Растителни фосфолипиди, извлечени от слънчоглед и соя осигуряват здрава кожна бариера и помагат на активните съставки да проникнат в дълбочина в дермата. 

От каква възраст може да се използва бебешка и детска козметика?

Бебешката козметика бебо е подходяща от първия ден на раждането. Всъщност е много възможно и това да е първата козметика, с която се е срещнало Вашето малко съкровище след раждането си. Над 45 от най-големите неонатологични отделения в страната избират козметиката бебо за грижа за кожата на новородените бебенца.
След третата годинка на детето, когато кожата вече е узряла достатъчно, можете да преминете към детска козметика, която осигурява плавен преход в грижата за кожата на по-късен етап. 

Как да избера подходящ шампоан за бебета и деца?

Подходящият шампоан за бебета и деца не предизвиква сълзи. Той не пресушава кожата и не предизвиква неприятно опъване. Помага за справяне с крустите при бебетата и не замаскира естествения бебешки аромат. 

pH вариациите правят кожата суха и чувствителна и могат да доведат до различни кожни състояния като обриви, екземи и раздразнения. 

Крайният резултат е кожа, която губи влага през незащитени пукнатини в най-външния си слой, ставайки по-податлива на инфекции.

Затова е важно продуктите за почистване и грижа за кожата да съответстват на нивото на pH на кожата на бебето. Избирайте измивни продукти с лека формула. Избягвайте козметика за зряла кожа и такава с високо съдържание на агресивни сапуни, които може да измият или неутрализират киселинната мантия, повишавайки pH на бебето. 

Защо да изберете козметика без парабени за вашето дете?

Кожата на бебето и детето абсорбира по-голям процент от химикалите, с които има досег, отколкото кожата на възрастните. Веднъж попаднали в тялото, парабените действат подобно на хормона естроген, а на по-късен етап могат да предизвикат репродуктивни проблеми. 

Спореднякои научни публикации, излагането на по-високи нива на парабени, води до проблеми със социалните взаимодействия, ученето и паметта.