Публикации

Избор на минерална слънцезащита – на какво да обърнете внимание

Бебешката кожа е изключително чувствителна и изисква специална грижа, за да се предотврати увреждането от слънцето. Минералната слънцезащитна формула за бебе е популярен избор за защита на деликатната кожа на вашето малко съкровище, тъй като се счита за по-безопасна и по-екологична алтернатива на традиционните химически слънцезащитни продукти.

Двата най-често използвани минерала за защита от слънчевите лъчи са титанов диоксид и цинков оксид. Те действат като физически блокери, създавайки защитен слой върху повърхността на кожата, който отразява UV лъчите и не им дава достъп до нея. За разлика от тях, химическите слънцезащитни продукти съдържат органични съединения, които абсорбират UV лъчите, превръщайки ги в топлина, която се разсейва от кожата.

Ползите от използването на минерална слънцезащита са неуспорими.

 

Естествени съставки

Минералните слънцезащитни продукти не съдържат химически филтри, което ги прави идеални за бебета и хора, които предпочитат естествена и чиста козметика. Те са по-малко вероятно да причинят алергични реакции или дразнене на кожата в сравнение с химическите слънцезащитни продукти.

 

Широкоспектърна защита

Минералните слънцезащитни продукти осигуряват UVA и UVB защита, покривайки широк спектър от вредни UV лъчи. Цинковият оксид и титановият диоксид са ефективни както при защитата срещу UVA (дълговълнови), така и UVB (късовълнови) радиация.

 

Водоустойчивост

Повечето минерални слънцезащитни продукти са водоустойчиви, което ги прави отличен избор за дейности на открито или плуване. Въпреки това е важно да нанесете повторно продукта след изпотяване или излизане от водата, за да поддържате адекватна защита.

 

Екологична алтернатива

Тъй като минералните слънцезащитни продукти не съдържат синтетични химикали, те имат по-малък въглероден отпечатък в сравнение с химическите слънцезащитни продукти. Това ги прави по-щадящ околната среда вариант за грижа за кожата.

На тези изисквания отговаря минералния слънцезащитен стик bebo SPF 50. Със 100% натурални съставки, базиран на цинков оксид, стикът bebo осигурява безкомпромисна защита срещу UVA и UVB лъчите като нежно защитава кожата от дразнения. Не оставя бяла следа благодарение на микронизирания си филтър без съдържание на нано частици. (Повече за нано частиците и потенциалните им рискове в минералната слънцезащита, можете да прочетете тук). Продуктът не съдържа аромат или други потенциални алергени и е дерматологично тестван. Подходящ е от първия ден след раждането за ежедневна употреба през цялата година. Високата му водоустойчивост го прави изключително подходящ за използване и на плажа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *