Без категория

Мицеларната вода в ежедневната рутина на бебето

Какво представлява мицеларната вода?

Мицеларната вода произхожда от Франция и е създадена като продукт за премахване на замърсявания, себум и грим от кожата без да нарушава баланса ѝ.

Името на мицеларната вода идва от „мицел“ – молекули, които улавят замърсяванията и ги извеждат от кожата. Деликатният почистващ агент в състава на мицеларната вода има толкова лека концентрация на молекули на сапун или детергент, че всъщност прилича на миниатюрни мехурчета, които плуват във водата.

Казано накратко: Мицеларната вода е деликатен течен почистващ продукт, който няма нужда от отмиване.

Бесзопасна ли е мицеларната вода за бебетата?

Да, напълно! Въпреки това, някои мицеларни води, особено предназначените за възрастни, може да не са подходящи за чувствителната бебешка кожа. Високото съдържание на алкохол, наличието на парабени, сулфати, фталати, феноксиетанол могат да раздразнят допълнително кожата, особено в първите месеци след раждането.

Мицеларна вода бебо

Мицеларната вода бебо е специално създадена за чувствителната кожа на най-малките. Със съдържание на над 98% натурални съставки , тя е подходяща за ежедневна употреба от първия ден на раждането. Осигурява оптимална хидратация на кожата и запазва естествената ѝ бариерна функция. Може да се използва във всяка зона от тялото на бебето, а удобната бутилка с помпа прави употребата с една ръка изключително лесна.

Как да използвате мицеларната вода в ежедневието?

Използването на мицеларна вода е лесно като детска игра.
Поставете памучен тампон бебо върху помпата на бутилката мицеларна вода. Натиснете докато напоите тампона обилно, но не толкова, че да тече. Почистете внимателно желания участък от кожата без да натискате и търкате силно, за да не раздразните кожата на бебето. Използвайте нов тампон за всяка нова зона от тялото. Ако почиствате кожата в зоната на пелената, изчакайте да изсъхне добре, след това нанесете крем при подсичане и фиксирайте памперса. Ако почиствате тялото, изчакайте кожата да изсъхне добре преди да облечете дрешка.

Кога да използвате мицеларна вода в ежедневната рутина на бебето?

  • При смяна на пелените. Подходяща е и за силно замърсени бебешки дупета.
  • За почистване на кожните гънки.
  • След хранене. Мицеларната вода е подходяща за премахване на остатъците от мляко и храна от устата, лицето и ръцете на дребосъчето.
  • Когато сте навън или на път. Можете да използвате бутилка или влажни кърпички, напоени с мицеларна вода за всяка ситуация.
  • Когато по някаква причина не можете да къпете бебето. Мицеларната вода няма да замести ваната, но е чудесен начин да се погрижите за хигиената на малкото човече в извънредни ситуации.

Само за бебето ли е подходяща мицеларната вода бебо?

Мицеларната вода има широко приложение като средство за рутинните грижи за лицето, дори за премахване на грим. Може да се използва за почистване на ръцете когато нямате достъп до сапун и вода или за освежаване. Приложенията на мицеларната вода са толкова много, че тя се е превърнала в задължителен продукт във всяка баня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *