Без категория

5 начина да защитите бебешката кожа през зимата

Поддържането на добра хидратация на бебешката кожа се превръща в истинско изпитание през зимните месеци. Трансепидермалната загуба на вода заради не добре развитата кожна бариера е основна предпоставка за наличие на сухота и раздразнения по тялото на бебенцата. Ниските температури, сухият въздух в дома и навън може да доведат до поява на екземи, сухи кожни участъци и неприятни обриви.

Ето няколко стратегии за справяне с кожните предизвикателства през зимата

  1. Използвайте правилния вид хидратация

След баня задължително подхранвайте кожата с подходящ продукт. Търсете такъв, който поддържа здравето на кожната бариера и се грижи да запази влагата в кожата на бебенцето. Подхранващото натурално мляко бебо не съдържа потенциално дразнещи аромати и парабени. То е обогатено с растителни фосфолипиди, които създават дълготраен слой, работещ като втора кожа, без да запечатва и да пречи на естествените процеси на тялото. Фосфолипидите подобряват функцията на липидния слой и помагат да се намали трансепидермалната загуба на вода. Едновременно с това, една част от фосфолипидите навлизат в дълбочина в кожата като транспортират активните съставки на продукта – антиоксидантите и конкрета от невен до живи клетки в дълбочина на кожата.

  1. Скъсете времето на къпане и използвайте нежни измивни продукти

Твърде честото и твърде продължително къпане пресушава кожата. Измивните продукти с агресивни пенители измиват защитните липиди от повърхността на кожата и спомагат лесното ѝ дехидратиране и раздразнение. Освен това дразнят очите и правят преживяването в банята не толкова приятно. Знаейки това, технолозите на бебо създадоха бебешки шампоан, който съдържа 98% натурални съставки без агресивни пресушаващи пенители. Оставя кожата чиста, свежа и с усещане за комфорт.

  1. Погрижете се за въздуха в дома си

Отоплението, което използваме в жилищата си, изсушава не само въздуха, но и кожата на бебето. За да се справите с това, проветрявайте често дома си. Така ще се погрижите не само за здравето на кожата, но и на целия организъм. Непроветреното помещение може да съдържа около 900 вредни съединения и микроби като канцерогенни летливи съединения, тъканни влакна, частички от мъртви епителни клетки, вируси, бактерии, алергени, в това число прахови акари и др.

  1. Превенцията е най-добрата грижа

Независимо дали излизате за кратка разходка или планирате по-дълъг престой навън, не пропускайте да осигурите подходяща защита за кожата на бебенцето. Покрийте ръчичките с ръкавици, а главичката – с шапка. Използвайте богат овлажняващ крем, който да защити откритите участъци от студа и вятъра. Кремът срещу суха кожа при вятър и студ бебо е чудесно решение заради богатото съдържание на козметичен восък и сусамово масло. Те помагат да се създаде изолиращ слой без да оставят мазна или лепкава следа. От значителното подобряване на състоянието на кожата благодарение на този противостудов крем, може да се възползва не само бебето, но и цялото семейство.

  1. Елиминирайте алергените и дразнителите

Сухата кожа и нарушената кожна бариера могат да доведат до раздразнения. Защитете бебешките продукти и околната среда на мъничетата от кожни дразнители като изкуствени аромати, агресивни перилни и почистващи препарати. Проверявайте дрешките дали не драскат кожата и избирайте памучни облекла. Вдъхновени от идеята за здрава околна среда на дребосъчетата, бебо създаде екологична серия перилни и почистващи препарати за дома без добавен аромат. Безопасни за цялото семейство и без негативен отпечатък върху природата, екологичната серия продукти за грижа за дома бебо са чудесно решение за безупречна чистота без агресивни съставки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *