Масажното олио Бебо – едно съвършено докосване

Усещането за докосване е едно от първите сетивни усещания, които се развиват при бебето още в майчината утроба. То е и най-развитото усещане след раждането, което помага да се създаде здрава връзка между родителите и новороденото. Едно от най-полезните и успокояващи докосвания е масажът. Той е както чудесно средство да дарим детето си с любов и нежност, така и съществена грижа за чувствителната бебешка кожа.

Ползите от масажа са многобройни. Той подобрява кръвообращението, стимулира храносмилането, тонизира и подпомага развитието на мускулите, рефлексите, сетивните усещания, отпуска нервната система. Нежните, ритмични движения стимулират продукцията на ендорфини и окситоцин – известни като хормони на щастието, комфорта и емоционалното обвързване, и намаляват нивата на хормоните на стреса. Този ефект е особено полезен в първите седмици и месеци от появата на бебчо, когато недоспиването, стресът и умората превземат ежедневието.

Масажните движения изискват употребата на подходящ продукт, който улеснява плъзгането на ръцете и бебешкото масажно олио е перфектният избор за целта. За да бъде максимално полезно за бебешката кожа, олиото трябва да съдържа прецизно подбрани съставки, които да я предпазват, подхранват и регенерират. Масажното олио Бебо обединява в своя 100% натурален състав следните ползи:

• подхранващите свойства и отличната кожна съвместимост на бадемовото масло. Богато на мастноразтворими витамини А и Е, с лека и приятна текстура, то попива бързо и предпазва кожата от пресушаване.

• грижата за кожната бариера, чрез създаване на защитен слой от специалния фосфолипиден комплекс, извлечен от соя. Тази съставка е разработена да имитира организацията на липидите (мастните компоненти) в кожата, като по този начин я защитава от дехидратация и подсигурява оптималното й функциониране. Фосфолипидният комплекс подпомага проникването на полезните съставки в епидермиса и подсигурява тяхното удължено действие.

• мастноразтворимите антиоксиданти витамин Е и аскорбил палмитат (производно на витамин С) действат в синергия за предпазване на кожата от вредното въздействие на свободните радикали, пораждани от UV радиацията и замърсяването.

• екстрактът от цветове на невен ускорява кожната регенерация, успокоява и предотвратява раздразнения.

Един от най-подходящите моменти за масаж на бебето е вечерният му тоалет. Можете да включите масажа след къпането, като продължение на удоволствието за бебчо от свободните движения без дрешки и ритането в топлата вода във ваничката. Масажът ще отпусне както детето, така и Вас, за да подсигури по-спокоен и дълбок сън. Уверете се, че ръцете Ви са приятно топли и затоплете малко количество от масажното олио между дланите си, преди да го нанесете по детското телце. Още при първото разнасяне ще усетите приятната консистенция. Олиото попива леко и с подходящ темп, за да подсигури достатъчно време за масажа. Не оставя мазни следи.

Допълнителен изненадващ ефект е колко по-гладка и приятно мека става кожата на изпълняващия масажа под въздействието на продукта.

Млечните корички при бебетата са често срещано явление. Те могат да се появят през първите седмици след раждането в резултат от естествената секреция по скалпа на бебето. Когато засъхнат и се втвърдят, тези корички стават трудни за отстраняване. Масажното олио представлява ефективен начин за тяхното омекотяване и последващо отделяне. При всички случаи, консултацията с педиатър е необходима.

Редовното използване на масажното олио Бебо през първите месеци след раждането е препоръчително през всеки сезон, но е от особено значение през по-студените месеци на годината

Бебешката кожа се развива постепенно и в началото й липсва не само оптималното функциониране на потните и мастни жлези, в следствие на което е недоразвита бариерната й функция, но и свързаната с нея терморегулация все още е несъвършена. Ниските температури през зимата, късната есен и ранната пролет поставят организма на детето пред допълнителни предизвикателства, в макар и редките случаи на излизане извън дома.

Редовното обгрижване на бебешката кожа с масажното олио на Бебо повишава нейната устойчивост и подобрява терморегулацията.

Докосването с обич е вълшебство. Без него нормалното развитие на бебето е немислимо. Добавете масажното олио Бебо и ще имате съвършеното докосване в ръцете си – буквално.

Инструкциите относно правилното провеждане на масажа на бебето следва да се получават само от квалифициран медицински персонал. В случай на кожен проблем масажът следва да се преустанови до консултация с педиатър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *