Показване на 9 резултата

Покажи 9 12 18 24

Слънцето може да бъде и приятел, и враг, особено когато става въпрос за нежната кожа на вашите деца. Затова е критично да осигурите подходяща слънцезащита за тези малки съкровища. А знаете ли как да изберете правилния слънцезащитен продукт за бебето или детето си? Или пък какъв SPF е необходим за тяхната специфична кожа? Нека разберем заедно!

Изборът на слънцезащитен крем за бебе не е толкова сложен, колкото изглежда. Важно е да се търсят продукти, които са специално формулирани за чувствителната кожа на най-малките и да съдържат физически, а не химически UV филтри. На пазара има различни марки и Бебо предлага широка гама от опции, които ще отговарят на всичките ви изисквания за качество и безопасност.

Въпреки това е важно да се знае, че слънцезащитата не се изчерпва само с правилния крем. Дрехи с UV защита, шапки с широки периферии и ограничаване на времето на директна слънчева светлина са сред допълнителните мерки, които помагат в защитата. И не забравяйте, че дори и в облачни дни, слънцезащитата е задължителна!

Избор на слънцезащитен продукт за бебета и деца

Знаехте ли, че кожата на бебетата и децата е по-нежна и предразположена към увреждания от UV лъчи? За да ги предпазите, важно е да изберете правилния продукт.

Разлики между слънцезащитните кремове и спрейове

При продуктите за слънцезащита, основният избор се свежда до кремове и спрейове. Кремовете се нанасят по-тънко и са идеални за лице и чувствителни зони. Спрейовете, от друга страна, осигуряват бързо и удобно приложение, което е страхотно при неспокойни дечица.

 • Крем:
  • Подходящ за точно нанасяне
  • Може да е плътен, което осигурява по-дълга защита
 • Спрей:
  • Удобен за бързо нанасяне
  • Идеален за труднодостъпни зони

Най-добрите слънцезащитни продукти на пазара

Изборът на качествени слънцезащитни продукти е критичен. Продуктите на бебо са специално формулирани за бебешката кожа, предотвратяват подсушаването и са фотостабилни.

SPF стойности и защита от UV лъчи

SPF (Sun Protection Factor) стойността показва нивото на защита от UVB лъчите, които причиняват слънчеви изгаряния. За UVA защита търсете продукти, които изрично указват “широкоспектърна защита”. За деца, често се препоръчва продукт със SPF 50 или SPF 50+, който трябва да се нанася на всеки два часа и след всяко къпане или изпотяване.

 • SPF препоръки:
  • SPF 50 или SPF 50+ за оптимална защита
  • Повторно нанасяне на всеки два часа
  • “Широкоспектърна защита” за UVA и UVB лъчи

Подборът на подходящ продукт е от решаващо значение за здравето на Вашите малчугани под слънцето. Помислете за специфики като формула, водоустойчивост и доставка на хранителни вещества към кожата, за максимална защита и комфорт.

Слънцезащитен крем за бебе

Слънцезащитният крем за бебе е специално създаден за нежната кожа на вашите малки чаровници. Не е като тези за възрастни, знаете ли? Той е внимателно формулиран, за да предпази без да раздразни.

Характеристики на слънцезащитния крем за бебета:

 • Висока SPF стойност: Защитава много добре от вредните UV лъчи.
 • Широкоспектърно покритие: Пази и от UVA, и от UVB радиация.
 • Водоустойчив: Идеален за игра на плажа или басейна.
 • Хипоалергенни: Подходящ за бебешка кожа, склонна към алергии.
 • Без аромат: Намалява риска от дразнене.

Съвети и предупреждения при избора и употребата на слънцезащитен крем за бебета:

 • Четете етикетите: Проверявайте за специфични съставки, които могат да предизвикат алергични реакции.
 • Тествайте за алергии: Първо тествайте крема на малък участък от кожата.
 • Нанасяйте правилно: Обилно и равномерно, 30 минути преди излизане на слънце.
 • Повторете: След изпотяване, къпане или на всеки 2 часа.
 • Съхранение и изхвърляне: Дръжте на хладно и сухо място и следете срока на годност.

UV Калкулатор: Изчисли подходящия слънцезащитен фактор SPF за твоето дете

Слънцезащитният фактор, или SPF, е мярка за това колко слънцезащитния крем удължава способността на кожата да издържи на слънце без да изгори. Например, ако кожата на твоето дете обикновено изгаря за 10 минути, слънцезащитен продукт с SPF 30 теоретично би предпазил кожата до 300 минути.

Примерно:

 • Светъл тип кожа, плаж на обяд: SPF 50+ и нанасяне на всеки 2 часа.
 • Тъмна кожа, градски парк сутрин: SPF 30 и нанасяне на всеки 3 часа.

Защо да купуваме продукти за слънцезащита за бебета и деца от Бебо

Искате най-доброто за вашето дете, нали? Bebo е онлайн магазин, който предлага качествени козметични продукти за деца, включително и слънцезащитни продукти. Ето няколко причини да изберете именно за грижата през горещите месеци:

 • Ниски цени: Никой не обича да преплаща, ето защо поддържа атрактивни цени, които пестят от семейния бюджет.
 • Бърза доставка: Бебешкият крем за слънце свърши? е на един клик разстояние с обещание за бърза доставка!
 • Отлично обслужване: Нямате съмнения, че е важно къде пазарувате. Отзивите на клиентите гарантират, че сте в добри ръце.

Искате вашето бебе да бъде защитено под лъчите на слънцето без да се притеснявате за нищо друго? Открийте слънцезащитните продукти на Бебо и се насладете на лятото без грижи! За слънце и усмивки!

Често задавани въпроси

На този слънце светъл ден, ще ви дадем отговори на въпросите, които ви вълнуват най-много за слънцезащитата при най-малките слънчеви лъчи в семейството. Без излишни притеснения, нека се сгушим под шапките и да започнем!

Кои са най-добрите слънцезащитни кремове за деца според родителските мнения?

Вашите малки съкровища заслужават най-доброто, така че изберете кремове с висок фактор на защита (SPF 50+), водоустойчиви и грижещи се за здравето на кожата

За какво да следим при избора на слънцезащитен крем?

Да бъдем бдителни е ключът! Избирайте продукти без аромати и консерванти, които могат да предизвикат алергии. Оглеждайте за широкоспектърна защита от UVA и UVB лъчи.

На каква възраст може да се започне използването на слънцезащитен крем за бебета?

Мъниците под 6 месеца се нуждаят от специална защита. За тях препоръчваме да ограничите пряката слънчева светлина и да консултирате педиатър преди употреба на слънцезащитни продукти.

Как да изберем най-добрия слънцезащитен крем за деца?

Разглеждайте етикетите и избирайте продукти специално разработени за бебешка и детска кожа, с антиалергични съставки и висок защитен фактор.

Какви видове слънцезащитни кремове можете да използвате за бебе?

За тези сладки главички има спрейове, лосиони и кремчета. Заложете на продукти със защитен фактор съобразен с възрастта и кожния тип на вашето бебе.

Кога и как да нанасяте слънцезащитен продукт?

Не забравяйте да нанасяте крема поне 30 минути преди сладките забавления на открито! Повтаряйте на всеки два часа, след излагане на вода или потене.

Какво да правим ако детето получи слънчево изгаряне?

Ако случайно се случи такова нещастие, действайте бързо! Охладете засегнатата област с хладна вода и нанесете успокояващ гел с алое вера. Ако е нужно, потърсете медицинска помощ.

Какво количество крем да нанасяте?

Като правило, прилагайте обилно – около 30г за цялото тяло на детето, което се равнява на около една чаена лъжичка за лицето и врата и още две за останалите части. Нека всяко приключение под слънцето започне защитено и радостно!